0

8. mart – Najčitaniji intervjui na Zgubidanu sa damama

Međunarodni dan žena, kao što svi već dobro znaju, obeležava se 8. marta. 8. mart je, možda, i jedini dan kada muškarce nije sramota da sa cvećem hodaju ulicama. Upravo praznik, koji se obeležava danas bio je razlog da vas podsetimo na naše najčitanije intervjue u kojima su glavni akteri bile dame.

Međunarodni dan žena - Zgubidan

Vesna Pavlović

Vesna Pavlović je poznata niška sportistkinja, koja je svojevremeno bila prvak slobodnog penjanja na Balkanu. Sa Vesnom smo razgovarali o Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskom klubu Niš, o tehnakama penjanja, treninzima, ali i o njenoj ćerki, Staši Gejo, koja je veliki potencijal i ponos našeg grada.

Kao što određeni portali vole da napišu, opširnije o ovom intervjuu možete pročitati OVDE

Anđela Lukić

Među najčitanijim intervjuima našlo se i ime Anđele Lukuć, devojke koja se veoma uspešno bavi DJ-ingom. U intervjuu sa Anđelom saznali smo kako je došla na ideju da se bavi ovakvom vrstom muzike, kakve su reakcije kada vide ženu za miksetom.

Milena Nikolić

Fudbal, nekako po navici, vezuje se za muškarce. Međutim, postoje dame koje bi u ovoj igri “odrale” te iste muškarce. Milena Nikolić je jedna od njih. Od svoje devete godine trenira fudbal, i kako kaže, već tada je znala šta će biti njen životni poziv. A da li je pogrešila u tome, nije, postala je jedna od  najmlađih fudbalerka koje su bile najbolji strelci Lige Šampiona. Danas svoju karijeru uspešno gradi u Nemačkoj.

Nataša Kovačević

Jedna od rubrika koje smo radili na portalu, a na koju smo izuzetno ponosni jeste rubrika Heroji grada. U toj rubrici upoznali smo neke veoma pametne, zanimljive ljude, koji svojim radom i zalaganjem čine ovaj grad mnogo lepšim i plemenitijim mestom. Nataša Kovačević deo je te naše rubrike. Nataša je defektolog i radi u školi “14. oktobar” u Nišu.

Marija Milanović

Intervju sa Marijom Milanović jedan je od najčitanijih na portalu. U razgovoru sa njom saznali smo mnogo toga o tome kako osobe sa invaliditetom funkcionišu i koliko je važno biti borac u životu. Marija je diplomirala psihologiju pre 8 godina i za Zgubidan je pričala i o tome koliko joj je bilo teško tokom studija i da li se posle tih 8 godina nešto promenilo u pristupu osobama sa oštećenim vidom.

8. mart, prvi put, kao Dan žena, povezan je nizom akcija i protesta radnica zbog loših uslova rada i preniskih plata. 8. marta 1908. godine preko 15 000 žena protestvovalo je ulicama Njujorka. Ubrzo nakon toga svaki 8. mart u svetu biva praćen protestom žena za svoja ekonomska i politička prava. Konačno, 1917. godine, 8. mart biva prihvaćen kao Međunarodni dan žena. Drage naše dame, srećan vam praznik.

 

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *