0

Blažena među DJ-evima

Raditi dva posla kod nas više nije izuzetak. To nam je nekako postala mantra. Jedan-jer moraš, drugi-jer ga voliš. Naravno da ima onih koji zdravo-razumski odluče da će raditi ono što donosi svakog dana više hleba, ali kako smo s godinama svi postali „multitask“ ljudi, osim više hleba, nama treba i više igara.

To je ono što je zapravo i dobro u slučaju novih generacija. Rutina nam je neprijatelj. U svetu muških DJ -eva, Anđela polako traži svoje mesto, iako nam je rekla da uvek privlači dosta pažnje kod ljudi, upravo zbog toga jer je žena DJ.  Kaže da joj na nastupima postavljaju dosta pitanja, ali da su reakcije, uglavnom, pozitivne. Rado je pristala da priča o osećaju koji je prati, dok radi:

“Svakako se osećam moćno, ali ne zato što sam ženski DJ, nije to. To je zato što sam odgovorna i zaslužna za provod publike. Kad puštam muziku, uglavnom sam uvek energična, a tu energiju prenosim i na publiku. Radim ono što volim i zbog toga se osećam ispunjeno”. 

Anđela DJ žena - Zgubidan

Za ovu devojku je baš DJ-ing onaj drugi posao-onaj koji se radi iz ljubavi:

Time sam oduvek želela da se bavim, samo nisam imala dovoljno hrabrosti da sve to sama počnem. To je moj san, i radim na tome da budem što bolja. Volela bih da jednog dana radim i autorske stvari”.

Žensko među svim tim silnim DJ-evima i nije tako česta pojava, pa je zbog toga taj prizor svima nekako posebno sexy-žena za miksetom! A još kakva žena… Kaže da joj je ovaj posao mnogo  toga divnog doneo:

Nova poznanstva, drugačiji pogled na muziku, žurke i masu ljudi koje vidim ispred sebe. Takođe, osobu koju volim, sa kojom sam sve ovo i započela i koja mi je i najveća podrška u svemu ovome”.

Žurke na kojima nastupaju muškarci DJ-evi, postale su nekakvo podrazumevanje. No, zašto malo za promenu, ne bismo imali više ženske energije, one vatrometne, a Anđela ništa manje ne donosi na svojim nastupima, na kojima pušta muziku zajedno sa svojim dečkom Nikolom.

Anđela DJ žena - Zgubidan

Ova mlada i perspektkvna devojka, hrabro gura napred, a kako sam je shvatila, osim dobre miksete, slušalica i dobrih vibracija, njoj ništa više nije potrebno:

“Ja se DJ-ingom ne bavim mnogo dugo, ali sam shvatila da mora dosta da se radi na usavršavanju i da se vežba, da sve dođe na svoje. Smatram da za bilo koje bavljenje muzikom mora svako da ima jak osećaj i da to, zapravo, jeste umetnost”. 

Portfolio

 Do sada su mnogi niški „party manijaci“ imali priliku da uživaju u Anđelinim miksevima po raznim klubovima, a mi joj želimo da na svom putu stvarno uspe, pa da je u budućnosti gledamo i na Dance Areni u Novom Sadu, na Egzitu, na Midnight Jazz Dance Stage-u, u našem gradu na Nisville-u ili na bilo kom stage-u, koji je zamislila u svom životu. Verujem iskreno da će u tome i uspeti.

 

Mirjana Milenković

Mirjana Milenković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *