0

Dečak koji je voleo glumce

Svako ima, ili je nekada imao hobi, nešto što ga ispunjava. Devojčice su skupljale salvete, dečaci sličice fudbalera, dok jednog dečaka nije interesovao niti fudbal, ni sličice, već glumci. Od tog avgusta 2007. godine prošlo je, bezmalo, 10 godina, a David Stanković Rašeta i dalje se aktivno slika sa glumcima.

David Stanković Rašeta sa glumcima

Ovaj dvadesetpedogodišnjak, koji u svojoj kolekciji ima preko oko 150 unikatnih fotografija, pričao je za Zgubidan o svom hobiju.
„Pošto sam odrastao uz domaće filmove, zavoleo sam sve što ima veze sa filmom. Dok su druga deca imala junake iz crtanih filmova, moji su bili glumci domaćih igranih filmova. Maštao sam o upoznavanju sa njima, a pošto je Niš poznat po Filmskim susretima, imao sam odličnu priliku da to i ostvarim”.
Tog avgusta 2007. godine, šetajući gradom ugledao je Petra Božovića, otrčao do trafike da kupi blokče da bi tražio autogram. Te iste godine „pala“ je i prva slika sa glumcem, u pitanju je bio Miodrag Miki Krstović. Nakon te fotografije David ostaje dano-noćno u potrazi za novim „žrtvama“.

„Teško je izdvojiti najdražu sliku, ali bih morao da biram, rekao bih da su to slike sa Ljubišom Samardžićem, Petrom Kraljem, Miodrag Radovanović Mrgud i Anicom Dobrom“.

David sa glumcima

Kada će David u penziju?

Dok ne obesi foto-aparat o klin, Davidu nedostaju fotografije sa nekim ključnim figurama njegovog detinjstva, tako da i dalje ne zna kada će u zasluženu penziju.
„Teško je to reći, jer se nakon 10 godina i dalje sa istim onim dečijim žarom radujem susretu sa glumcima, ali se sada fokusiram na one malo starije glumce uz koje sam odrastao. Sada bih najviše voleo da se uslikam sa Renatom Ulmanski, Markom Nikolićem i Brankom Cvejićem.  Žao mi je samo što nisam imao prilike za ovih 10 godina da se slikam sa Batom Živojinovićem, Bekimom Fehmijem, Oliverom Marković i Dušanom Počekom. – rekao je David za Zgubidan.
Njegov hobi možda nekome deluje čudno, možda će neko reći da ne priliči njegovim godinama, ali on je srećan, on radi nešto što ga ispunjava, a zar upravo to nije ta sitnica koja čini život srećnim.

 

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *