0

Fikcija ili realnost – Android igrice

Brzina prenosa podataka kao i sama dostupnost, dovode do robotizovanja čovekovog uma. Potrebom za sigurnošću podataka, savremeni čovek nastoji da kreira što moderniji, brži i lako prenosivi Android „podsetnik“. Uprkos manjku slobodnog vremena, zabavu i opuštanje, poslovni ljudi takođe pronalaze u igranju video igara. Napretkom softvera i hardvera ta mogućnost im je lako dostupna, s obzirom na to da je gejming industrija prilagodila svoja izdanja konfiguraciji mobilnih telefona. Iz tog razloga govorićemo o najigranijim igricama za Android telefone.

1. NBA LIVE

Na našoj listi je svakako naigranija sportska igrica Nba live. Pojedina istraživanja koja su sprovedena u Americi govore da ovu Android simulaciju igra skoro svaki četvrti državljanin SAD-a mlađi od 30 godina. Izuzetno kvalitetna grafika, koja se svakodnevno poboljšava doprinosi realističnosti same igrice. Pošto je igrica kreirana na taj način da prati realna zbivanja u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi sveta kao i mogućnost online igre, ova košarkaška simulacija nije slučajno jedna od naigranijih Android igrica.

2. Mortal Kombat X

Ova kultna igra, koje se svi gejmeri sa posebnom dozom sete, prisećaju još sa privih konzola, pronašla je put i do Androida. Igra je veoma kvalitetno izrađena i nudi skoro sve mogućnosti koje su nam bile dostupne i na konzolama. S obzirom na to da  igrica poseduje određene brutalnosti, nije namenjena osobama mlađim od 18 godina.

3. Fruit Ninja

Iako ova igra nije novijeg datuma proizvodnje i dalje je jedna od najigranijih igara korisnika Android operativnog sistema. Potpuni doživalj i užitak koji pruža usko je povezan sa brzom reakcijom igrača, sobzirom na to da je celokupna igra sinhronizovana sa ekranom koji je osetljiv na dodir.

 4. Angry Birds

Angry Birds je svakako najpopularnija i najigranija igra koju možemo preuzeti preko takozvane biblioteke Android aplikacija, „Google Play Store-a“. Prosto je neverovatno i zamisliti da gejmeri koji koriste ovakav vid zabave, bar jednom nisu odigrali ovu igru. Pored različitih nivoa, Angry Birds konstantno izbacuje nove modele i unapredjuje ovu zanimljivu igru. Reč je o izuterno dinamičnoj aplikaciji, koja je podjednako namenjena svim uzrasnim kategorijama.

5. PAC-MAN 256

Kultnu igru Pac-Man mnogi pamte još iz detinjstva, kada se pojavila na prvim gejmerskim konzolama. Napokon užitak uz ovu igru i beg od duhova, dostupan nam je i na Androidu. Naravno igra nije u istom izdanju na kakav smo navikli, već je pretrpela određene dopune. Ne zasniva se samo na begu od duhova, već zbog dopuna i nadogradnji ima i 15 raspoloživih power upova koji nam osigruravaju taktičku nadmoć.

Sa napretkom tehnologije dolazi i do usavršavanja konzola i mobilnih telefona. Danas smo svedoci da je teže pronaci slobodno vreme nego igru koja bi bila idealna upavo za taj trenutak.

Lazar Marković

Lazar Marković

Rodjen 1992. godine u Beogradu. Novinarstvom se bavi već pet godina. Takođe bavi se kopirajtingom ( copywriter ), kao i pisanjem sportskih kolumna. Za vreme studija radio je na Niškoj televiziji. Od 2017. godine, postao je jedan od osnivača NVO - „Zgubidan – Centar za osnaživanje urbane kulture“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *