0

Hju Lori – Čovek talentovan za sve

Poslednjih deceniju i po sarkazam i ironiju zavoleli smo gledajući ovog čoveka u jednoj od najostvarenijih televizijskih serija. Hvatali smo beleške kada kreću njegovi sarkastični dijalozi i pokušavali da ih upotrebimo u realnom životu. Hju Loriju je Doktor Haus otvorio vrata Holivuda, ali na ovaj način smo upoznali čoveka po kome je fraza “rodila ga majka za sve” i nastala.

Hju Lori - Zgubidan

Izvor: www.express.co.uk

Hju Lori – Gluma

Džejms Hju Kalum Lori vođen očevim uspesima u veslanju počinje da se bavi ovim sportom, u kome je imao podjednako uspeha kao njegov otac. Međutim, nakon što je morao da odleži mononukleozu morao je da zapostavi veslanje na izvestan period. Tada se bliže upoznaje sa glumom.

Pridružuje se dramskom klubu u Kembridžu, a talenat koji je posedovao omogućio mu je da ubrzo postane i predsednik ovog kluba. Zajedno sa svojim najboljim prijateljem Stivenom Frajem kreće profesionalno da se bavi ovim poslom.  Nastupima “Delić Fraja i Lorija” stiču epitet jednih od najboljih britanskih komičara. Iako je postao veoma popularan u Britaniji, evropska publika prvi put zapazila ga je u seriji “Crna guja”, koja poput “Doktor Hausa” odiše crnim humorom i sarkazmom.

Od 2004. godine kreće snimanje serije “Doktor Haus”. Upravo glavnom ulogom u ovoj seriji postaje najplaćeniji televizijski glumac u Americi. Uloga Doktor Hausa donela mu je čak dva Zlatna globusa i nekoliko Emi nominacija. Do sada u karijeri odigrao je preko 100 uloga.

Hju Lori – Muzika

Pored glume, Hju Lori je i školovani muzičar. Za sada može da se pohvali da svira klavir, gitaru, bubanj, saksofon i harmoniku. A fanovi bluz i džez muzike verovatno su i upoznati njegovim opusom. Njegova muzika predstavlja omaž ovim žanrovima, a za sebe kaže da je samo beli Englez koji je zakoračio u mit američkog bluza. Do sada objavio je 3 albuma, prvi 1993. godine i u pitanju je muzika iz serije “Dževes i Vuster”. Drugi album nastao je 2011. godine i nosi naziv “Let Them Talk” a treći je iz 2013. godine “Didn't it Rain”.

Hju Lori – Knjige

Zaista deluje pomalo nestvarno, ali pored glume, pevanja, sviranja, Hju Lori i piše knjige. Njegova prva knjiga “Trgovac oružjem” neverovatnom brzinom postaje bestseler. U pitanju je parodija trilera, koja odiše humorom i naravno ironijom i sarkazmom. Napisao je i roman “Papirni vojnik”.

Hju Lori Knjige - Zgubidan

Hju Lori jeste multitalentovan za sve vrste umetnosti, a kao što je u uvodu rečeno ni u sportu nije ništa manje bolji. Danas je Hju član Linderkluba, jednog od najstarijih engleskih veslačkih klubova, dok u svojoj vitrini ima pehar engleske juniorske nacionalne igre, a u istoj dobi predstavljao je Englesku na Svetskom prvenstvu. Kapa dole!

 

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *