0

Kup Radivoja Koraća – finalni turnir

Kup Radivoja Koraća će ove godine biti održan po dvanaesti put kao nacionalni košarkaški kup Srbije. Domaćin završnog turnira, kao i prethodnih godina, biće Niš u periodu od 15. do 18. februara 2018. godine, a svi susreti biće odigrani u Sportskom centru Čair. Učešće na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća obezbedili su FMP, Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemaks, Borac, Zlatibor, Metalac i Dinamik.

Kako do završnog turnira

Ove godine svoje „ulaznice“ klubovi su mogli da rezervišu na tri načina:

  1. Učešćem u Jadranskoj ligi ( Crvena zvezda, FMP, Partizan, Mega Bemaks)
  2. Plasmanom u finale Kupa KSS-a drugog stepena (Zlatibor i Metalac)
  3. Zauzimanjem jedne od dve prve pozicije na polovini prvog dela takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije (Dinamik i Borac Čačak)

Žrebom na svečanosti KSS-a u Beogradu određeni su parovi četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća za sezonu 2017-2018. Ovu svečanost su uveličali kapiteni klubova koji našu zemlju predstavljaju u Jadranskoj ligi, a imali su i tu čast da pomoću poludirigovanog žreba izvuču protivnike.

Raspored

Izvor: http://www.kss.rs/odrzan-zreb-za-triglav-osiguranje-kup-radivoja-koraca/

Prvi na teren će istrčati igrači FMP-a i Metalca koji otvaraju ovosezonsko takmičenje 15-og februara u 17:00 časova, dok će branilac titule ekipa Crvene zvezde svoj duel protiv Čačanskog Borca odigrati istog dana sa početkom u 19:30.

U petak su na prgramu dueli Mega Bemaks – Dinamik (17:00) i Partizan – Zlatibor (19:30).

Termini polufinala su subota 17 i 21 čas, a finalni susret je zakazan za nedelju, 18. februar u 21 čas.

Hala Čair
Izvor: http://www.kss.rs/odrzan-zreb-za-triglav-osiguranje-kup-radivoja-koraca/

Cena karata za komplete je 2000 dinara za tribine, dok je za parter potrebno izdvojiti 4000 dinara. Postoji mogućnost kupovine i pojedinačnih karata.

Lazar Marković

Lazar Marković

Rodjen 1992. godine u Beogradu. Novinarstvom se bavi već pet godina. Takođe bavi se kopirajtingom ( copywriter ), kao i pisanjem sportskih kolumna. Za vreme studija radio je na Niškoj televiziji. Od 2017. godine, postao je jedan od osnivača NVO - „Zgubidan – Centar za osnaživanje urbane kulture“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *