0

Narodno pozorište – Mjuzikl Cigani lete u nebo

Svi znamo koliko tmurni i hladni dani mogu biti depresivni i dosadni. Nekako, poslednjih godina navikli smo da tu zimsku depresiju možemo lakše podneti uz glumu i Narodno pozorište. Ova zima neće biti ništa drugačija od prethodnih. Narodno pozorište nam je spremilo novu predstavu i to mjuzikl “Cigani lete u nebo”. Pretpremijera ove predstave zakazana je za večeras od 20 časova.

Mjuzikl je rađen po motivima iz pripovetke „Makar Čudra“ Maksima Gorkog, u režiji Desimira Stanojevića. Ekipa Zgubidana je tom prilikom, na generalnoj probi, razgovarala sa jednom od učesnica, Anđelom Krstić.

Pripreme su trajale 2 meseca, a da je bilo naporno, to sigurno. Međutim, već posle nekih mesec dana, čini mi se da smo se svi navikli na taj napor. Samim tim što smo pored sebe imali fenomenalnog koreografa, Nebojšu Gromilića, nismo ni osetili koliko smo zapravo umorni. Ovo je fenomenalno iskustvo i prilika za zaljubljenike u glumu i one koji bi se njom bavili da iskuse pravi pozorisni duh sa svim dobrim, ali i losim stranama. “

Mjuzikl "Cigani lete u nebo" - Zgubidan

Mjuzikl “Cigani lete u nebo” – Zgubidan

 
Mjuzikl "Cigani lete u nebo" - Zgubidan

Mjuzikl “Cigani lete u nebo” – Zgubidan

Makar Čudra

Makar Čudra je pripovetka koju je napisao ruski književnik Aleksej Maksimovič Peškov, poznatiji kao Maksim Gorki, objavljena je prvi put 1892.godine u novinama „Kavkaz“. Ova pripovetka se smatra prvim književnim ostvarenjem pod pseudonimom Gorki.

Pripovetka je mnogo godina kasnije ekranizovana u sovjetskom mjuziklu „Cigani lete u nebo“. Ovo je bilo jedno od najpopularnijih ostvarenja u istoriji sovjetske kinematografije. Mjuzikl je dostigao izuzetnu gledanost, prema službenim podacima, u SSSR-u, tokom bioskopskih projekcija, mjuzikl je pogledalo čak 64,9 miliona ljudi.

Radnja mjuzikla

Radnja se odigrava početkom 20-og veka, i prestavlja život lutajićih Roma. U pitanju je ljubavna drama između prelepe Rade i konjokradice Lojka Zobara.

Mjuzikl "Cigani lete u nebo" - Zgubidan

Mjuzikl “Cigani lete u nebo” – Zgubidan

Mjuzikl "Cigani lete u nebo" - Zgubidan

Mjuzikl “Cigani lete u nebo” – Zgubidan

Termini prestave

Mjuzikl “Cigani lete u nebo”, moćićete da gledate večeras sa početkom u 20 časova, kao i u subotu i nedelju u istom terminu. Karte možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta, po ceni od 600 dinara.

 

Ema Janošević

Ema Janošević

Rođena u Knjaževcu 1992. godine. Živi i radi u Nišu, gde je završila fakultet za turizam i hotelijerstvo na Univerzitetu Singidunum. U slobodno vreme voli da gleda kultne filmove i istražuje svet slikarstva i raznih muzičkih žanrova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *