0

Nemanja Kojić novo pojačanje Radničkog iz Niša

Nemanja Kojić, novo je pojačanje kluba sa Čaira. U skladu sa najavama novog rukovodstva i čvrstim obećanjima predsednika Ivice Tončeva, niški klub je usepeo da andgažuje napadača Nemanju Kojića. Visoki ciljevi u domaćem šampionatu, kao i borba za izlazak na međunarodnu scenu, posle dolaska iskusnog napadača, izgledaju realnije.

Dejan Propadalo potpredsednik Radničkog iz Niša, nije krio zadovoljstvo dovodjenjem novog pojačanja: „Izuzetno sam zadovoljan novim pojačanjem. Očekujem da se Kojić brzo uklopi i pokaže sav talenat, koji je nesporan.“ I pored odredjenih finansijskih problema uprava Radničkog iz Niša, dovođenjem prekaljenog centarfora, pokazuje rešenost da Nišlije ubrzo uživaju u evropskom fudbalu.

Nekadašnji centarfor Rada, Partizana i turskog Gracijatepa kaže da je odlučujući razlog da izabere klub sa Čaira upravo velika ambicija Radničkog, koji je, u zimskom prelaznom roku, ozbiljno radio kako bi pojačao igrački kadar.

Nemanja Kojić je svoju profesionalnu karijeru započeo u beogradskom Radu, za koji je u šest sezona odigrao 81 utakmicu i postigao 20 golova. Odličnim igrama u Radu primorao je čelnike Partizna da ga angažuju 2013. godine. Za Partizan, Kojić je odigrao 42 meča i postigao 16 pogodaka. Pre dolaska u Radnički nosio je dres turskog Gacijantepa, u kom je u dve sezone postigao 12 pogodaka. Nemanja Kojić bio je član mlađih selekcija naše reprezentacije, za koju je odigrao 10 utakmica i postigao 3 pogotka.

 

Lazar Marković

Lazar Marković

Rodjen 1992. godine u Beogradu. Novinarstvom se bavi već pet godina. Takođe bavi se kopirajtingom ( copywriter ), kao i pisanjem sportskih kolumna. Za vreme studija radio je na Niškoj televiziji. Od 2017. godine, postao je jedan od osnivača NVO - „Zgubidan – Centar za osnaživanje urbane kulture“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *