0

“Ničim izazvan” nečim izazvano dolazi u Niš

Sećam se kada sam prvi put, sedeći u malo povećem društvu, čula njihovu prvu pesmu “O tebi”. Svi su bili u fazonu-što je, bre, Rundek postao ovoliko mekan i pozitivan?! Samo sam izrogačila oči i rekla: “Nije, bre, ovo Rundek! Nemate sluha!”-“Pa, ko je onda?”-“Nemam pojma, ali Rundek nije! I sviđa mi se.”

Ničim izazvan - Zgubidan

Nova sezona u Nišu je počela!

Leto za leto, ali jesen nam je svima nekako ugodnija, bar nama što volimo da se muvamo po gradu, jedva dočekali sezonu u niškim klubovima. Niški Feedback ima stvarno dobre svirke i uvek nas obraduje nastupom nekog benda za koji bismo prodali i babu. Šalim se, babu ne bih (a sad i da hoću-ne mogu), ali jedan njen stari zlatni prsten (malo ružnjikav) hoću sigurno da prodam za kartu, ako plata ne bude do četvrtka-petka. A što tad-pitate se vi. Jer nam u četvrtak i petak, usred oktobra, kad mu vreme nije, grom udara dvaput! Mislim, grom nije, ali je tako moćno!

Dakle, bend Ničim izazvan ovoga četvrtka i petka, 12. i 13. oktobra, svira za Nišlije, ali i za one koji bi to voleli da budu (prvenstveno, mislim na studentariju, koja polako uviđa lepote ovog grada). Boris Bakalov i Bojan Gluvajić svojim glasovima, nastojaće da prenesu čaroliju na svoju brojnu publiku, koja ih zna po hitovima: “Bo, bo, bom”, “Rekla je”, “Živeti u prošlosti”, “Bilo gde”, “Da li želiš”, “Trideset”, “Tužne devojke” i najviše po hitu “O tebi”. Bend Ničim izazvan, pored dva vokala, čini još sedmoro članova, zaslužnih za magiju njihove muzike.

Ostalo još malo karata

Ovaj bend je već nastupao u Nišu par puta, tako da im naša energija i ludilo neće biti strani. Pošto su karte, koliko vidim i čujem, već na izmaku, ne bi bilo loše, što bi mi rekli, da si potrčite po vašu!

Inače, kako je i redno, da vas podsetim na bitne stvari o ovom sjajnom bendu: prvi put smo čuli za njih pre tri-četiri godine (kako ko), kada su zapalili radio-stanice u Srbiji svojim hitom, gore pomenutim, “O tebi”. Ova pesma je dospela na prvo mesto gotovo svih top-lista, pa je, razumljivo, postao i hit godine na godišnjoj listi radija B92.

Ovih dana prilježno glasamo i za to da bend Ničim izazvan dođe i do svoje prve nagrade- MTV Best Adria Act, pa ako ste tome radi, a vi klikćite i doprinesite tome. Glasanje traje do 11. novembra, a broj “klikova” nije ograničen. Toliko o tome, a mi se vidimo tamo četvrtak ili petak veče, da damo jedan dobar, južnjački “feedback” ovim momcima.

Mirjana Milenković

Mirjana Milenković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *