0

Proslava rođendana Boba Marlija i u Nišu

Niški kolektiv Bradaz u subotu 11. februara organizuje proslavu rođendana najvećeg rege muzičara Boba Marlija. U klubu Feedback će tom prilikom nastupiti Hornsman Coyote kao i Bradaz DJ ekipa, TjamilMad Prophet.

Hornsman Coyote je jedan od najaktivnijih muzičara na domaćoj sceni. Kroz razne bendove, od kojih se svakako izdvaja legendarni Eyesburn, kao i jako uspešnu solo karijeru on više od dvadeset godina širi rege muziku na ovim prostorima. Kvalitet ovog muzičara prepoznale su i mnoga svetska imena među kojima se svakako izdvaja saradnja sa legendarnim Lee-jem “Scratch” Perry-jem. Ove godine Hornsman Coyote Soundsystem slavi deset godina postojanja, a ujedno i promoviše novi singl “Modern Age Slavery”. Karte za ovaj koncert zainteresovani će moći da kupe na ulazu kluba po ceni od 300 dinara.

Armageddon žurke koje organizuje ekipa Bradaz već dve godine šire rege, a i srodne žanrove, u našem gradu. U njihovoj organizaciji u Nišu je nastupao i Alborosie, jedan od najvećih svetskih rege umetnika.

Uroš Kostić

Student novinarstva i muzičar. Aktivan u bendu There. dok kao novinar radi za web portal Balkanrock od 2012. godine. Kao izveštač je posećivao mnoge koncerte širom Srbije, među kojima se izdvaja izveštavanje sa Exit festivala 2013. i 2016. godine. U slobodno vreme bavi se istraživanjem bendova raznih alternativnih žanrova kao i sakupljanjem vinila, stripova i knjiga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *