0

Scena bez imena – Humanitarni teatar improvizacije

U sredu, 7. februara, u 21č glumci Akademskog pozorišta Studentskog Kulturnog Centra u Nišu zaigraće ponovo u sve popularnijoj formi improvizovanog teatra Scena bez imena. Umesto karte, „ulaznica“ je dobrotvorni prilog. Prikupljena sredstva namenjena su lečenju sugrađanina Nenada Ristića.

Akademsko pozorište Niš - Zgubidan

Scena bez imena osmišljena je po ugledu na britansko-amerčiki TV šou „Whose Line Is It Anyway“. Međutim, ono po čemu je ova forma posebna je to da glumci direktno na sceni smišljaju tekst, na osnovu sugestija koje dobijaju od moderatora ili publike.

“Nastup se sastoji od 10-15 igara u kojima učesnici kreiraju sadržaj na osnovu sugestija koje dobijaju strane moderatora ili publike. U nastupu učestvuju: Jelena Stanković, Petar Ščepihin, Barbara Savić, Dušan Ščepihin, Marko Rašić, Milan Stamenković, Andrija Stojković, Jovana Đorđević, Nina Aritonović i Nikola Jovanović” – rekao je Petar Ščepihin, ispred Akademskog pozorišta.

Prikupljeni dobrovoljni prilog će, ovoga puta, biti opredeljen za lečenje Nenada Ristić. Nenad boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Da bi se Nenad izlečio neophodno je presađivanje matičnih ćelija na klinici u Nemačkoj.

Jedna u nizu ovakvih predstava

Inače, ovakve interaktivne predstave, na repertoaru Akademskog pozorišta SKC-a će se naći i 22. kao i 28. februara. Glumci će i takođe igrati za pomoć onima kojima je to potrebno. Broj mesta je ograničen.

“Termini za igranje ovog meseca su 07, 22, 28.februar. Moderator i idejni tvorac ove predstave je Nikola Jovanović. Nama učesnicima ove predstave mnogo znači ovakav vid pozorista, jer na ovaj način unapredjujemo naše glumačke sposobnosti i dobijamo ogromnu količinu slobode. Samim tim misaoni proces na sceni nam se menja, jer mora brzo da se razmišlja. Za nas je ovo i velika čast, jer su sve predstave humanitarnog karaktera, i na ovaj način, i Akademsko pozoriste SKC Niš daje svoj doprinos u nekoj od humanitarnih akcija” – zaključio je Petar.

Akademsko pozorište Niš - Zgubidan

Poslednji put, tokom januara, Scena bez imena igrana je dva puta, a sav prikupljeni dobrotvorni prilog od 15.460 dinara bio je namenjen lečenju trogodišnje Nikoline Ranđelović.

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *