0

Srbija Amerika – Dejvis kup

Danas će u hali Čair, reprezentacija Srbije ugostiti reprezentaciju Amerike u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. U četvrtak je održan žreb kojim je određeno da na teren niške dvorane prvo izlaze Laslo Đere i Sem Kveri. Ovo će biti njihov prvi zvanični duel koji će početi u 15 sati. Odmah nakon završetka uvodnog duela na teren izlaze Dusan Lajović i Džon Izner koji su se do sada sastali pet puta i Američki teniser vodi sa tri dva u pobedama.

Subota je dan koji je rezervisan za susrete dublova a prema rasporedu za Srbiju će nastupiti Nikola Milojević i Miljan Zekić dok će za reprezentaciju Amerike igrati Rajan Harison i Stiv Džonson. Za nedelju su zakazana preostala dva susreta singlova u kojima će nastupiti Dušan Lajović – Sem Kveri i Laslo Đere – Džon Izner.

Srbija – Francuska 2010. godina
Izvor: http://www.zimbio.com

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić istakao je da je Amerika favorit ali da Srbija ima čemu da se nada pošto su naši singl igrači prethodnih godina beležili zapažene rezultate na šljaci. Zimonjić je takođe istakao da u timu vlada sjajna atmosfera kao i da publika može biti presudan faktor.

Duel Srbije i Amerike – treći čin

Dejvis kup reprezentacija Srbije se do sada u Svetskoj grupi dva puta sastala sa Amerikom i oba puta izašla kao pobedinik.

Ukoliko se naš nacionalni tim izbori za porolaz dalje u narednom kolu očekuje ih susret sa boljim iz duela Mađarska – Belgija.

 

Lazar Marković

Lazar Marković

Rodjen 1992. godine u Beogradu. Novinarstvom se bavi već pet godina. Takođe bavi se kopirajtingom ( copywriter ), kao i pisanjem sportskih kolumna. Za vreme studija radio je na Niškoj televiziji. Od 2017. godine, postao je jedan od osnivača NVO - „Zgubidan – Centar za osnaživanje urbane kulture“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *