0

Svetsko prvenstvo – 5 taktika kako pobediti Brazilce

Masovna euforija koja je uhvatila građane Srbije nakon pobede nad Kostarikom, brzo je prekinuta. Imali su fudbaleri nekoliko dana mogućnosti da konačno čitaju pozitivne komentare o sebi, ali se sve vratilo u “normalu”. Ponovo ih psujemo, ponovo su manekeni. Jedini izlaz iz ove situacije reprezentativci Srbije imaće ukoliko pobede Brazil. Jer je tako slađe, dabome!

Kada su se glave ohladile od susreta protiv Švajcaraca vreme je da se napravi taktika kako pobediti Brazilce. Nakon danonoćnog dumanja redakcija Zgubidana napravila je 5 pobedničkih taktika.

Taktika - Zgubidan

Izvor: http://foxsportsstories.com/2018/01/29/forgotten-formations-2-3-5/

Taktika 1

Ključnu ulogu u ovoj taktici imao bi ekonom reprezentacije. Njegov zadatak bio bi da sipa laksativ u flašice sa vodom i da ih proturi Nejmaru i drugovima. Kada krene utakmica i supstanca se promućka u stomaku biće nam oslobođen put ka golu. Pobedićemo službenim rezultatom i bez kapi znoja odlazimo u osminu finala. Naravno, veoma je važno da ne dođe do zabune, pa da pomešano flašice.

Taktika 2

Koliko puta ste čuli savet da ukoliko se nađete u šumi i naletite na medveda legnete i pravite se mrtvi? Znamo, nebrojano puta. Slična taktika bi mogla da upali i večeras na utakmici. Kada Brazil krene da nas pritiska, srpski fudbaleri bi trebalo da se bace i prave se mrtvi. To će zbuniti Brazilce, onda brzo ustajemo i dajemo gol. Sigurna pobeda!

Taktika 3

Ukoliko bi obezbedili odlične uslove brazilskim firmama da se prošire na naše tržište, možda bi mogli to da kompenzujemo pobedom u trećem kolu grupne faze. Na taj način rešili bismo i goruće pitanje nezaposlenosti, ali i osmine finala. Da smo se toga setili ranije pa da kažemo Švajcarcima da ćemo svi uzeti kredit u njihovoj valuti, možda bi sada protiv Brazila igrala druga postva. No, šta je tu je, može i ovako.

Taktika 4

Možemo da zamolimo reprezentativce Hrvatske da odigraju umesto nas tu poslednju utakmicu. Ne bi trebalo da nas odbiju ipak smo prve komšije.

Taktika 5

A možda bi mogli da stisnemo donje ekstremitete i konačno odigramo jednu mušku utakmicu. Da nam golman ne kreće svaki napad. Možda bi i selektor koji juri rezultat mogao da vrši izmene malo brže i da pruži priliku nekim svežim igračima. Možda bi reprezentativci mogli da prestanu samo da pričaju da im je dres svetinja i da će pružiti maksimum, već da to stvarno i urade. Nebitno je da li izgubimo ili pobedimo, ako igrate srcem. Tada je svaka utakmica finale.

 

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *