0

Top lista najboljih Super Nintendo Emulator igrica

Iz naših tekstova mogli ste da zaključite da smo nostalgičari. Međutim, ne za nekim bivšim državama ili nekim boljim životom (jer ga nismo ni osetili), već za nekim stvarima i događajima kojima smo se oduševljavali u detinjstvu. Upravo to je bio razlog da sednemo i sastavimo top listu najboljih Super Nintendo igrica.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: dailymail.co.uk

Subjektivna top lista Super Nintendo igrica

Nekako je nemoguće, kada je bilo koja lista u pitanju, biti potpuno objektivan. Ni ova lista neće se mnogo izdvajati.

8. Battle City

Svako ko je posedovao Nintendo konzolu sigurno je barem jednom odigrao ovu igricu. Igrica Battle city, popularnija kao tenkići, nalazila se u svakoj konzoli, kao sastavni deo osnovnih igrica. Cilj ove igrice jeste da sačuvate svoju bazu, odnosno orla i “potamanite” sve protivničke tenkove.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: steemit.com

7. Aladdin

Igrica je nastala 1993. godine po ugledu na istoimeni Diznijev crtani film. Sastoji se iz 7 nivoa u kojima glavni lik Aladin korača ulicama grada i bori se protiv neprijatelja. Na svakom nivou prati ga verni prijatelj Abu, njegov majmun. Neke staze zahtevaju od vas da preuzmete kontrolu nad Abuom i porazite neprijatelja. Glavno Aladinovo oružje: jabuka.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: nintendojo.com

6. Contra

Zla organizacija pod nazivom “Crveni soko” nastanila je Amazoniju u želji da pokori svet. Međutim, dva komandosa Besni pas i Škorpion, koji pripadaju redu Kontra, odlaze u misiju da pobede zlu organizaciju i spasu svet. Remek-delo iz 1987. godine.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: emuparadise.me

5. Soccer

Super Nintendo počeo je da gubi popularnost pojavom Sony Playstation-a, gde su fudbalske igrice bile, a i ostale, najigranije. Ukoliko niste imali novca da odete u igraonicu i igrate fudbal na Soniju, morali ste se zadovoljiti Soccerom na Nintendo konzoli. Upravo zato se ova igrica morala naći na našoj listi.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

4. The Lion King

Još jedna igrica adaptirana na osnovu Diznijevog crtanog filma istog naziva. Igrica prati Simbu, od najmlađih dana. Kako prelazite nivoe tako i Simba raste. Na poslednjem nivou očekuje vas borba protiv Simbinog zlog strica Skara. To definitivno niko nije ni očekivao, je l’ da?

 

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: games4win.com

3. Teenage Mutant Ninja Turtles

Glavne protagoniste ove igrice, ali i crtanog, već dobro znate. Cilj ove igrice jeste da kornjače pronađu Šredera i oduzmu mu specijalni pištolj kojim će svog učitelja Splintera vratiti ponovo u ljudski oblik. Naravno, na tom putu moraju da prođu kroz niz neprijatnih situacija. Jedna od njih je i spašavanje njihove prijateljice Ejpril Onil.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: theisozone.com

2. Super Mario Bros

Priča o Super Mariju je uglavnom svima poznata. Naš glavni lik traži svoju nestalu princezu, koja je sakrivena u nekom od zamkova. Zamkove čuvaju aždaje iza kojih se, možda, nalazi princeza. Kada aždaji pomerimo tlo pod nogama ona pada u vatru, a Mario prelazi na sledeći level, i tako sve dok ne oslobodi svoju princezu.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: retrocollect.com

1. Duck Hunt/Wild Gunman

U sklopu Super Nintento Emulatora nalazio se i pištolj koji se uključivao u konzolu. Pomoću tog pištolja mogli ste da igrate i pomenute igrice, Duck Hunt i Wild Gunman. Ukoliko je prva igrica u pitanju, uperite pištoljem u ekran i jurite patke, imate tri metka da pogodite dve patke. Ukoliko promašite, pojavi se pas koji vam se smeje. Da, jedna od trauma iz detinjstva.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: topbestalternatives.com

Wild Gunman je funkcionisao na sličnom principu. Jedino što ne pucate u ptice, već u kauboje. Klasičan kaubojski dvoboj sa potezanjem. Ko bude brži pobeđuje.

Super Nintendo Emulator - Zgubidan

Izvor: videochums.com

Krajem 20. veka, a i dobrih nekoliko prvih godina narednog, ko je posedovao konzolu Super Nintendo Emulatora bio je najveći car u društvu. Jedino što nam se nije svidelo jeste što je Nintendo “prestajao da radi” kada bismo napunili 7 godina i krenuli u prvi razred. Barem su nam roditelji tako pričali. Međutim, hvala im što nas vodili svakog vikenda na buvljak i imali strpljenja da nas čekaju i po pola sata dok ne izaberemo  nove igrice.

 

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *