0

Tročasovni maraton Nikole Vranjkovića

Muzičar Nikola Vranjković održao je sinoć tročasovnu svirku u niškom klubu Feedback. On je sa svojim bendom do dva sata posle ponoći svirao svoje najpoznatije pesme među kojima su bile neke koje su obeležile eru Block out-a.

Svirka je počela u 22 i 30 i to pesmom Fototapet. Odmah nakon nje, poznati muzičar, odsvirao je i Fotelju, Čarobni akord i Sve što mogu reći.

U tom trenutku Feedback je bio prepun. Usledila je pesma Gusari, koju je niška publika u glas pevala sa Nikolom.

Vranjković Nikola

Ništa manje oduševljenje nije bilo ni kada su usledile numere Raskorak, Bunar želja ne postoji, Sudopera, kojima je maksimalno razgalio publiku.

Nakon ovih pesama, tokom kojih niko u Feedback-u nije mirovao, usledio je blok mirnijih pesama, Sretenje, Nagrada za strah i Plovni put.

Nakon toga na red je došao deo koncerta i muzika koja je obeležila postojanje njegovog prethodnog benda, Block out-a. Publika nije ostala ravnodušna kada je čula pesme Trenje, Protiv sebe, Najduži je poslednji sat, kojim je Vranjković simbolično i najavio poslednji sat druženja sa publikom. Odmah nakon njih i pesme Zadrži svoj dah, Majdan.

Nikola Vranjkovic

Niška publika je bila najglasnija kada je usledila pesma 2000 i kusur godina, koju je u glas pevala sa Nikolom, a u nekim trenucima ga i skroz vokalno nadjačala.

Za sledeću pesmu erupcija oduševljenja krenula je već na prve taktove, a u pitanju je bila pesma Težak slučaj pakla. Kao što je bio slučaj i kod prethodne pesme, publika je bila ta koja je pevala, dok ih je Nikola Vranjković sa svojim bendom pratio. Nakon ove pesme i velikog aplauza, usledila je pesma Andrej.

Za kraj Vranjković nije imao potrebe da ugasi distorziju, jer su usledile one pesme zbog kojih publika nikako ne može da stoji u mestu. Poslednji muzički blok Nikola Vranjković otvorio je svojom najnovijom pesmom, koju je u originalu snimio sa Autogenim treningom, Moraćes da naučiš da živiš sa tim.

Sledeću pesmu bend je morao da podeli u dva dela i ubaci lagani instrumental jer je publika počela da se “šutka”. U pitanju je bila pesma SDSS.  Dan koji nikad nije došao, bila je poslednja stvar koju je bend odsvirao.

Nakon 3 sata i 22 pesme, publika je zadovoljno napustila Feedback, a Nikola Vranjković je opravdao epitet jednog od najboljih muzičara današnjice.

 

 

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *