0

Turnir u Mortal Kombatu u organizaciji ESN-a

Nedelja je nekako, uvek, rezervisana za razvlačenje po krevetu, kilavljenje po stanu i ispijanje kafe. Jednostavno dan za uživanje i lenčarenje, da ne kažemo “dan da budeš pravi zgubidan”. Međutim, Erasmus Student Network Niš (u daljem tekstu ESN) potrudio se da ova nedelja izgleda sasvim drugačije. Ovu nedelju obeležio je turnir u Mortal Kombatu.

Mortal Kombat turnir - Zgubidan

ESN u dogovoru sa pabom Labeerint organizovao je eliminacioni turnir u Mortal Kombatu. Prijavilo se preko 40 takmičara, a žreb je obaljen preko aplikacije, koja sama određeju parove.

“Ideja da organizujemo turnir u Mortal Kombatu, pala je na pamet kolegi i meni, s obzirom da stalno igramo ovu igiricu. Postalo nam je zabavno i rešili smo da organizujemo ovaj turnir za veći broj ljudi. Izabrali smo baš ovu igricu zato što je univerzalna. Mogu da je igraju i momci i devojke” – rekla je Ana Lazić, iz organizacije ESN Niš.

Tek kada smo bili sugurni da je adrenalinski šok prošao, kada su takmičari bili mirniji, ohrabrili smo se da i sa njima porazgovaramo o utiscima sa takmičenja.

Mortal Kombat turnir - Zgubidan

“Mnogo mi se dopada što ovaj turnir postoji. Skup gejmera na jednom mestu. Atmosfera je odlična, a još bolja je jer igramo Mortal Kombat. Mortal Kombat igram od 2005. godine, možda i ranije, znam da sam prvi put igrao na soniju 1. Nažalost, ispao sam u drugoj rundi, trebalo je malo bolje da se pripremim. Više sreće sledeći put. Voleo bih da vidim ovakve turnire još koji put u Nišu” – rekao je Filip Perenčević, apsolvent DIF-a.

Turnir u Mortal Kombatu u organizaciji ESN-a izazvao je salve oduševljenja. Takmičari su bili toliko presrećni ovakvim događajem da im nije bilo bitno, čak ni to, što su ispali iz takmičenja.

“Nažalost ne mogu da se pohvalim uspehom u takmičenju. Iako sam Mortal Kombat počeo da igram još sa 5 godina, eliminisan sam već u prvoj rundi. Vidi se da su svi takmičari odlični. Prezadovoljan sam događajem, nisam očekivao ovoliki odziv, ali nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih događaja, sa još više ljudi”  rekao nam je Marko Milinković, do skora zaposlen.

Šta je ESN i čime se oni bave?

Erasmus Student Network Niš, iliti ESN je organizacija koja se brine o inostranim studentima koji dolaze u naš grad.

“Mi smo tu da im pomognemo da se prilagode i što pre snađu u našem društvu. Pomažemo im da pronađu smeštaj, organizujemo različite događaje, gde oni mogu da upoznaju dosta novih i zanimljivih ljudi. Činimo sve da im boravak ovde učinimo što prijatnijim. Trenutno ih u Nišu ima 12. Uglavnom su to studenti iz Španije, Poljske. Očekujemo da će ih u narednom periodu biti mnogo više” – rekla nam je Ana Lazić.

Ono što su iz ESN organizacije poručili jeste da je ovo samo prvi u nizu ovakvih turnira i da će u narednom periodu Nišlije imati prilike da učestvuju u sličnim, možda i zanimljivijim događajima.

 

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *