0

Zajedno obeležavamo Međunarodne dane retkih bolesti

22. februara počela je nedelja Međunarodnih dana retkih bolesti. Upravo to je bio povod Studentske unije Medicinskog fakulteta (SUMF) i Asocijacije studenata farmacije (NiPSA) da pokrenu ovu akciju i u našem gradu podignu svest naših sugrađana, da uzmu učešće u ovim Međunarodnim danima.
Milica Sokolović, volonterka, u razgovoru za Zgubidan, rekla nam je nešto više o celoj ovoj akciji.
“Od srede do subote, u Forumu, tražimo od ljudi, da svojim pozitivnim mislima na listiću napišu poruku i okače na ovom drvetu. 28. februara, biće čitane ove poruke ljudima koji boluju od retkih bolesti. Sam cilj je da im na neki način pomognemo i olakšamo”.

Drvo pozitivnih misli

Zašto bi se trebalo uključiti i pomoći?

U ovakvim situacija se vidi koliko nam je stalo do drugih, a ovim ljudi je podrška preko potrebna. Uz malo empatije i podrške oni ne gube volju i nastavljaju svoju životnu bitku.

Drvo pozitivnih misli
Dakle, od 22. do 28. februara na prvom spratu tržnog centra Forum u periodu od 12 do 20 sati možete napisati neku poruku i olistati drvo pozitivnih misli.

Nikola Đukić

Nikola Đukić

Diplomirani žurnalista i master komunikolog. Pored novinarstva bavi se marketingom, pisanjem scenarija, snimanjem dokumentarnih filmova, muzikom. Od 2017. godine postaje jedan od osnivača NVO "Zgubidan - Centar za osnaživanje urbane kulture" i portala "Zgubidan.rs"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *